Please visit the site again using one of the following browsers.
Gelin geçmişte ve şimdi mevcut yurt dışı para transfer yöntemlerine hep birlikte göz atalım.

Yurt Dışına Para Transferi Alternatifleri ve UPTION

Yurt Dışına Para Transferi Alternatifleri ve UPTION

Birçoğumuzun hayatında bir defa da olsa yurt dışından para gönderme veya para alma gereksinimi olmuştur. Bu süreçler genellikle kesilen komisyonlarla birlikte oldukça maliyetli hale gelirken, komisyonsuz yöntemleri de bir o kadar uzun sürede transferin gerçekleşmesine neden olmaktadır. Gelin geçmişte ve şimdi mevcut yurt dışı para transfer yöntemlerine hep birlikte göz atalım.

SWIFT (Society Worldwide Interbank Financial Telecommunication / Dünya Bankalar Arası FinansalTelekomünikasyon Derneği)

SWIFT sistemi, yurt içi veya yurt dışındaki banka hesaplarına döviz olarak gerçekleştirilen tüm para transfer süreçlerine verilen isimdir. SWIFT kodu adı verilen ve her bankanın tüzel şahsına münhasır olan özel bir uluslararası kod sayesinde, bankaların döviz hesaplarına para transferinin gerçekleştirilmesi sağlanır.

SWIFT Kodu'nun ilk 4 hanesi bankanın kodunu, sonraki 2 hanesi ülke kodunu, sonraki haneler ise sırasıyla yerel kodu ve şube kodunu tanımlar. Toplamda 11 haneden ve tamamı büyük harflerden oluşan bu kod eğer 11 haneye ulaşmıyorsa sonuna X harfi eklenir.  Örneklendirmek gerekirse;

Aktif Bank Swift Kodu

Bu sistem yurt dışına para gönderme hususunda oldukça basit ve hızlı bir yöntem olarak karşımıza çıksa da, kesilen yüksek komisyon oranları işi tatsız hale getirmektedir.

SWIFT sistemini bir kenara bırakırsak, yurtdışına para göndermenin bazı geleneksel ve bilindik yolları da mevcuttur. Bunlar;

olarak söylenebilir. Ancak bu yöntemlerin de zaman açısından oldukça büyük dezavantajları bulunmaktadır. Bazı aracı firmalar aracılığıyla gönderim yapmak, hem yüksek komisyon oranlarına tabii tutulabilir hem de gönderilecek paranın alıcıya ulaşma süresini oldukça geciktirebilir. Günümüzde zaman kavramının önemini düşündüğümüzde, bu yollarla para gönderme işlemi oldukça sancılı bir süreç haline geldiğinden, gönderici tarafın son tercihi olarak karşımıza çıkmaktadır.

UPTION

Şu ana kadar geleneksel ve teknolojik yöntemleri, bunların avantajlarını ve dezavantajlarını inceledik. Halen yurt dışına para gönderme hususunda hangi yöntemi benimseyeceğinize kararsızsanız, sizlere yeni, oldukça kolay, hızlı ve etkili bir yöntemden bahsetmek istiyorum. UPT'nin geliştirdiği bir ürün olan UPTION, yurt içi ve yurt dışına isme, hesaba ve karta 7/24 para transferi yapmanıza imkan veren bir mobil uygulamadır.

160'tan fazla ülkeye düşük komisyon ile nakit olarak para transferi ve gönderim-çekim işlemleri yapabildiğiniz UPTION uygulamasına kayıt olduktan sonra, TRY, USD ve EUR hesapları açtığınızda size özel bir IBAN verilmekte. Ayrıca Dinamik QR özelliği ile bu saydığım para birimlerine özel QR oluşturup, oluşturduğunuz QR ile ödeme ve tahsilat yapabiliyorsunuz. Tüm bunların dışında Mesajla Para İste seçeneğini kullandığınızda, arkadaşlarınızla birlikte ortak yapmış olduğunuz harcamalara ait bedelleri öğrenip, bunu arkadaşlarınıza toplu mesaj olarak gönderdikten sonra bedelin tahsilini sağlayabiliyorsunuz. Tüm bunların yanında gündelik hayatta da UPTION müşterisi olmanın ayrıcalığı olarak bir çok kampanya ve hizmetten yararlanma şansı elde edebiliyorsunuz.

Gelelim uygulamanın hali hazırda en ilgi çekici özelliğine. UPTION Avrupa ve Kazakistan'a yapacağınız transferlerde gönderim ücreti olarak herhangi bir komisyon almamakta. Hem 7/24 para transferi gerçekleştirebilmek, hem de bunun bir komisyona tabii olmaması uygulamayı en çekici kılan özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Müşteri olmak isterseniz, öncelikle uygulamayı indirmeniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız ile kayıt olmanız gerekiyor. Ardından uygulama üzerinden müşteri olan sekmesini takip ederek işlemlerinizi yapıyorsunuz. Bunların ardından, adresinize ücretsiz olarak kurye ile gönderilen sözleşmeyi imzaladıktan sonra UPTION müşterisi oluyorsunuz ve tüm ayrıcalıklarından faydalanmaya başlayabiliyorsunuz. Dilerseniz sözleşmeyi UPT bayilerinde de imzalayabiliyorsunuz tabii ki, orası sizlere kalmış. Uygulamayı nereden indirebileceğinizi sorduğunuzu duyar gibiyim. Tüm uygulama mağazalarından UPTION uygulamasını edinebilir ve siz de çok kısa bir süre içerisinde UPTION'lı olabilirsiniz.