Please visit the site again using one of the following browsers.
Avrupa'da nasıl hesap açabileceğini merak ediyor, sen de Avrupa'da bir IBAN'ın olsun istiyorsan hemen UPTION'lı ol ve Avrupa Hesabını oluştur.

Avrupa'da Hesap Açmak

UPTION ile Avrupa’da Hesap Açmak


Günümüzde uluslararası ulaşılabilirliğinin ne denli arttığı düşünüldüğünde; yurt dışıyla çalışan, yurt dışında eğitim gören ya da bir sebeple yurtdışıyla bağı mevcut olan ve buna bağlı olarak çeşitli sebeplerle iki ülke arasında para alışverişi içerisinde bulunan insanların gönderim ücretleri yahut yurt dışından gelen parayı hesaba alma ücretleri gibi yeni nesil kaygıları da oluşmakta. Avrupa’da gelir kaynakları bulunan, Avrupa’dan gelir elde eden yahut örneklediğimiz gibi eğitim alma amacıyla başka bir ülke ile ilişiği bulunan insanların o  ülkede bir banka hesabı edinmesi ya da çeşitli kurumlara bağlı bireysel hesaplara sahip olması şüphesiz bu kaygıları bir nebze olsun hafifletmek amacıyla alınan aksiyonlardan biri. Bu yazımızda; “Avrupa’da nasıl hesap açılır?”, “İşlem ücretleri nelerdir?”, “Bu işlemleri yaparken nelere dikkat etmeliyiz?”, “Kimler Avrupa’da Hesap Açma Gereksinimi Duyar?” gibi sorulara cevap arayacak; “UPTION ile Avrupa’da Hesap Açma” işleminin avantajlarından bahsedeceğiz.
Her ne kadar yazımızın başlığı “UPTION ile Avrupa’da Hesap Açmak” olsa da bu konuda genelden özele gitmenin daha faydalı olacağını düşündüğümüzden öncelikle genel olarak yurt dışında hesap açma süreçlerini, gerekliliklerini ve avantajlarını anlatmamız daha doğru olacaktır.

Yurt Dışında Banka Hesabı Açmak


Dünyanın çeşitli yerlerinde banka hesabınızın bulunması, o ülkenin para birimiyle gerçekleştireceğiniz işlemlerin hem daha kolay hem de daha ekonomik bir şekilde halledilmesine yardımcı olur. Özellikle en sık kullanılan para birimlerine sahip ABD, İngiltere, Almanya gibi ülkelerde banka hesabınızın olması sizlere bu hususta ciddi kolaylıklar sağlayacaktır. Peki bu hususta sizden istenen evraklar nelerdir? Prosedür nasıl işler? Gelin bunlara kısaca bir göz atalım.

• Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu: Vatandaşı olduğunuz ülkeye ait bir pasaport uluslararası alanlarda varlığınızı kanıtlayacağı için bu belge genellikle gereklidir.
• Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı: Bu belge yurt içindeki varlığınızı ve yasallığınızı kanıtlamak adına gerekli olacaktır.
• İkamet belgesi: İster yurt dışında yaşayın ister Türkiye’de ikamet edin; sizden bunun kanıtlanması amacıyla mutlaka bir belge istenecektir.
• Adınıza Kayıtlı Herhangi Bir Fatura: Adresinizin doğruluğunu teyit etmek adına sizden istenmektedir.


Ülkeden ülkeye farklılık gösterebilse de dünya genelinde banka hesabı açmak için sizlerden istenilecek temel belgeler yukarıdaki gibi olacaktır.


Avrupa Ülkelerinde Banka Hesabı Nasıl Açılır?


Dünyanın çeşitli yerlerinde banka hesabı açmak için istenen prosedürler farklılık gösterir.  Avrupa’daki ülkelerde bir banka hesabı açmak için her ne kadar orada ikamet ediyor olmanız ya da bir oturum izniniz olması gerekmese de; gerek sürecin uzunluğu gerekse maliyetler göz önünde bulundurulduğunda bu işlemin de zahmetsiz ve kolay olduğunu söylememiz çok doğru olmayacaktır. Peki, Avrupa ülkelerinde banka hesabı açmanız için gerekli olan evraklar nelerdir? Dilerseniz bunları maddeler halinde sıralayalım.

Avrupa’da Banka Hesabı Açmak


• Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu: Öncelikle Avrupa’da banka hesabı edinmeniz için vatandaşı olduğunuz ülkeye ait bir pasaportunuzun bulunması gerekmektedir.  
• Türkiye Cumhuriyeti Kimliği: Vatandaşı olduğunuz ülkeye ait kimliğinizin orijinali ve hesap açmak amacıyla başvuru yapacağınız ülkenin diline çevrilmiş halini ibraz etmeniz zorunludur.
Eğer başvuru yapacağınız bankanın bulunduğu ülkede oturma izniniz bulunuyorsa bu iki evrak sizler için yeterli olacaktır. Ancak eğer o ülkede oturma izniniz yahut ikametgahınız bulunmuyor ise;
• Vatandaşı olduğunuz ülkede (sizler için bunun Türkiye olduğunu varsayıyoruz.) isminizin üzerine kayıtlı fatura bilgileri,
• Mevcut ikamet ettiğiniz adresi belirten bir ikametgah belgesi de sizden istenecektir.

Tüm bu evrakları tamamladıktan sonra banka ile iletişime geçmeniz ve bizzat kendiniz bankayı ziyaret edip evraklarınızı teslim ederek sürecin tamamlanmasını beklemelisiniz. Belgeler incelendikten sonra kimliğiniz ve söz konusu belgelerle alakalı bir problem olmadığı görüldüğünde Avrupa’da bir banka hesabı açmış olacaksınız.


Avrupa’da Online Banka Hesabı Açmak


Avrupa ile çeşitli amaçlarla para alış-verişi yapmanız gerektiğinde yahut tamamıyla isteğe bağlı olarak birikimlerinizi Avrupa’da tutmaya karar verirseniz bunu o ülkeye gitmeden de gerçekleştirebilirsiniz.  Tek yapmanız gereken anlaşmalı banka ve kurumlarla irtibata geçerek prosedürü öğrenmek ki genellikle bu süreç yukarıda anlattığımızla örtüşür biçimde işliyor. Ek olarak istenilen birkaç belge ile yurt dışına gitmeden de banka hesabınızı açabilirsiniz.  Ancak bilinmesi gerekir ki alışılagelmiş şekilde yola çıkarsanız bankalar biraz fazla komisyon talebinde bulunabilirler.

Yazımızda şu ana kadar yurt dışı ve Avrupa’da banka hesabı açmanın yollarından, yabancı bankalarda hesap açma süreçlerinden bahsettik. Toparlayacak olursak; Avrupa’da hesap açacağınız ülkeye giderek bu işlemi gerçekleştirebilir ve hesaba paranızın yatmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu işlem genellikle sadece oradaki paranızı koruma altına alma konusunda işinizi kolaylaştırır. Bu parayı Türkiye’ye getirmek istediğinizde SWIFT harici bir alternatif bulamayabilirsiniz. Örneğin; işlerini dijital olarak ve uzaktan yapan bir yazılım geliştirici yurt dışından elde ettiği geliri hesabına alırken SWIFT yolu dışında başka bir yolu tercih edememekte ve sebeple gelirinin belirli bir kısmı yüksek komisyon oranlarına gitmekte. Avrupa ile "freelance" olarak çalışan bir tasarımcı ya da bir çevirmen için de bunlar geçerli durumda. Örneklerimizde de bahsettiğimiz tüm bu süreçler ışığında şu sonuca varıyoruz; Avrupa’dan gelen parayı hesaba alma işleminde geleneksel yolu (SWIFT) tercih etmek kimi zaman haddinden fazla uzun sürüp işlerinizi yavaşlatabilir kimi zaman da süreç içerisinde masrafların artması ve yüksek komisyon talepleriyle can sıkıcı bir noktaya gelebilir.

Ancak UPTION ile bunun bir çözümü var! Yurt dışı ve yurt içi para transferi konusunda getirdiği inovatif fikirler ve çağdaş düşüncelerle hep daha ilerisini hedefleyen UPTION uygulaması sayesinde hesap açma ücreti ödemeden yurt dışında bir hesap edinebilirsiniz. Dilerseniz yazımızın ana başlığı olan “UPTION ile Avrupa’da Hesap Açmak” konusunu detaylandıralım.

UPTION ile Avrupa Hesabı Nasıl Açılır? Ayrıcalıkları ve Avantajları Nelerdir?


Öncelikle UPTION, Türk vatandaşı olan müşterilerini Avrupa bölgesinde geçerli (özellikle tüm SEPA bölgesinde) bir SEPA IBAN tahsis ediyor. SEPA IBAN sayesinde UPTION sizlere Avrupa’daki bütün bankalar ile hızlı, güvenli, kolay ve oldukça masrafsız para transferi vaat ediyor. Söz konusu bu ayrıcalık, özellikle globalleşme hedefi bulunan ve işini dijital olarak yöneten müşterilere bu hususta büyük kolaylıklar sağlıyor.


UPTION ile Avrupa size gelsin! UPTION’da işler online ve hızlı bir şekilde hallediliyor. Sözgelimi; Fransa’dan gelen parayı hesabınıza almak için Paris’te hesap açma işlemlerini yürütmenize gerek yok. UPTION ile Paris’i sizlere getiriyor. Tüm bu işlerin online, hızlı ve zahmetsiz halledilmesi UPTION ile Avrupa Hesabı Açmayı ilgi çekici hale getiriyor.


UPTION sizlere masrafsız ve düşük komisyonlu bir deneyim sunuyor. En önemlisi; hesap açma sürecinde sizden herhangi bir ücret talep edilmiyor ve SEPA IBAN sizlere uygulama yoluyla ücretsiz olarak veriliyor. UPTION, hesaba para girişi olduğunda ve hesaptan para gönderildiğinde 1 EUR gibi uygun bir komisyon ücreti talep ediyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda ve bankaların bu hususta aldıkları komisyon oranları düşünüldüğünde UPTION oldukça uygun ve zahmetsiz bir hizmet sunmakta.

"Ben de bir Avrupa IBAN'ı edinmek istiyorum!" dediğinizi duyar gibiyiz. Eğer UPTION müşterisiyseniz Avrupa IBAN'a sahip olmak için tek yapmanız gereken UPTION uygulamasında "Ana Sayfa" veya "Hesaplarım" menüsünden "Avrupa'da Hesap Aç" tuşuna basmak ve başvuruda bulunmak. Kısa süre içinde başvurun değerlendirilecek ve sonucu ile ilgili sizlere bilgi verilecek. Eğer UPTION müşterisi değilseniz tek yapmanız gereken öncelikle hızlı ve online olarak UPTION uygulamasını indirip müşteri olmak ve sonrasında yukarıdaki adımları gerçekleştirmek. Sizler de aşağıdaki butona tıklayarak UPTION ayrıcalıklarından faydalanmaya başlayabilirsiniz. UPTION ile Avrupa Size Gelsin!

Dilersen hemen butona tıklayarak UPTION'ı indirebilir ve üye olabilirsin.