Please visit the site again using one of the following browsers.
Para transferi yaparken dikkat etmeniz gereken konuları sizin için derledik.

Para Transferi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknolojinin hayatımızdaki yeri her geçen gün artıyor. Pandemi günlerinde artan teknoloji kullanımı tüketici beklentilerinde de önemli bir değişime yol açtı. Para transferi de değişimden etkilenen konulardan birisi. Hızlı ve kolay para transferi yapabilmek günlük yaşantımızın bir parçası haline geldi. Hızlı yaşam şartlarında bu tarz işlere vakit ayırmak istemeyen birçok tüketici, pandemi ile birlikte birçok konuda aslında bir yere fiziksel olarak gitme zorunluluğu olmadığını deneyimledi ve kanıksadı.

Para transferi işlemleri gün geçtikçe artış gösteriyor ve beraberinde de birçok yeni yöntem getiriyor. Bankalardan EFT, havale, SWIFT ile para transferi yapmanın yanı sıra, para transferi uygulamaları, cüzdanlar ve hatta kripto para gibi yöntemler kullanarak da para transferi yapmak mümkün.

Para transferi yaparken size en doğru yöntemi seçmeniz için dikkat etmeniz gereken konuları bilmeniz ve tercihinizi ona göre yapmanız önemli.

GÜVENLİK

Dikkat etmeniz gereken konulardan en önemlisi kullandığınız uygulama veya kurumun güvenilir olmasıdır. Para transferi yapabilmek için kullanacağınız uygulama ile kişisel bilgilerinizi paylaşmanız gerekir, bu sayede paranızın güvenliğini sağlarsınız. Bu nedenle hem kişisel bilgilerinizin hem de paranızın güvenliği için çalışacağınız kurumun güvenilirliği çok önemlidir.

Para transferini gerçekleştireceğiniz aracı, ürün veya hizmeti araştırmanız, dolandırıcılar konusunda dikkatli olmanız paranızın güvenliği için gereklidir. Türkiye’de “Elektronik Para Kuruluşu” lisansı olan firmaları tercih ederek paranızın güvende olduğundan emin olabilirsiniz.

Kullanacağınız platforma karar verdikten sonra güvenliğiniz için kişisel olarak da önlemlerinizi almalısınız. Platformda kullandığınız şifreyi kimseyle paylaşmamalı, parayı göndereceğiniz kişi veya kurumun güvenilirliğinden emin olmalısınız.

Türkiye’nin ilk yerli, global para transferi ve ödeme platformu olan UPT “Elektronik Para Kuruluşu” lisansını almıştır. UPT’nin UPTION uygulamasına dijital yolla üye olabilir ve işlemlerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

PARA TRANSFERİ ÜCRETLERİ

Yurtdışına para transferi yapılırken kesilen ücretler gönderim yapılan yönteme göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle seçim yaparken, para transferi sırasında kesilecek olan komisyon ücretlerini de göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca farklı döviz cinslerinde para transferi yapacağınız zaman, örneğin TL hesabınızdan USD olarak gönderim yapmak istediğinizde, kur farkı da alınacaktır. Yapılan kur çevirilerinde ve diğer işlemlerde gizli masraflar karşınıza çıkabilir.

Ayrıca bazı işlemlerde göndericinin yanı sıra alıcıdan da masraflar alınabilmektedir. Bu nedenle hem gönderici hem de alıcı kurumların alacağı masraf ücretlerine dikkat etmeniz gerekir. Ancak bu işlem ücretleri aracı kurumların tahsil ettiği tutara göre değişebildiğinden gönderim gerçekleşene kadar sizden tahsil edilecek ücret belli olmayabilir.

UPTION uygulaması sayesinde düşük komisyon ücretleri ile sürpriz masraflar olmadan, ekonomik bir şekilde yurtdışına para göndermeniz mümkün. Üstelik alıcıdan da herhangi bir masraf alınmaz.

Transfer öncesi dilerseniz uption.com.tr üzerinden gönderim yapacağınız ülkeyi ve göndereceğiniz tutarı girerek masraf ücretlerini görebilir, diğer seçeneklerle kıyaslama yapabilirsiniz. Uygulama üzerinden de gönderim öncesinde masrafları görebilir, gizli masraflar olmadan gönül rahatlığı ile paranızı gönderebilirsiniz.

HIZ

Günümüzün gelişen teknolojisi ile birlikte tüketicilerin hız beklentileri giderek artıyor. Yapılan işlemin ne kadar zamanda gerçekleşeceği de seçim yaparken göz önünde bulundurulması gereken bir konu. Söz konusu paraysa kimse uzun uzun beklemeyi sevmez. Dolayısıyla finansal teknoloji alanındaki gelişmelerle para transferleri anlık olarak gerçekleşebilir duruma geldi. Yurt dışına para transferi yaparken dahi artık paranın dakikalar içinde karşı tarafa ulaştırılabildiği platformlar bulunuyor. Para gönderirken bu özelliği sunan hizmetleri kullanmak size zaman kazandıracaktır.  Swift yöntemi ile bankadan para göndermek yerine, para transferi uygulamalarını kullanmak anlık gönderimlerle zaman kazanmanızı sağlayacaktır, özellikle araya hafta sonu girmesi durumlarında beklemenize gerek kalmaz.

UPTION uygulaması ile 7/24 anlık olarak 176 ülkeye para transferi yapmanız mümkün.

KOLAYLIK

Para transferinde yapılan işlemin kolaylığı da bir o kadar önemli.  Her geçen gün tüketiciyi ekstra süreçlerle yormadan işlemini kolayca yapabileceği yöntemler geliştiriliyor. Artık insanlar paralarını mesaj göndermek kadar kolay yöntemlerle göndermek istiyor. Bunun için de sadece para transferi konusunda uzmanlaşmış uygulamalar imdada yetişiyor. Bu uygulamalar üzerinden SMS’le veya QR okutma gibi yöntemlerle kolay bir şekilde para transferi yapmak mümkün.

UPTION tüm bu özellikleri sunmanın yanı sıra, yurt dışına para gönderirken de isme para gönderimi gibi pratik yöntemler de sunuyor. UPTION ile yurtdışına karta, hesaba veya isme para göndermek çok pratik. Ayrıca UPTION kullanıcılarına, rehberden seçerek 7/24 ücretsiz bir şekilde para transferi yapabilirsiniz. QR özelliğini kullanarak ödeme ve/veya tahsilat işlemlerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilir, oluşturduğunuz QR kodu WhatsApp, Telegram, SMS gibi araçlarla paylaşabilir, isterseniz favorilerinize ekleyerek daha sonra tekrar kullanabilirsiniz. Sevdiklerinize SMS göndererek onlardan para isteyebilir veya ödemesini yaptığınız ortak bir harcamaya ait tutarı istediğiniz şekilde bölüştürerek arkadaşlarınızdan toplu olarak talep edebilirsiniz.

MÜŞTERİ HİZMETLERİ

Para transferi hizmeti alacağınız yerin müşteri desteği de diğer önemli konulardan biridir. Para söz konusu olduğunda olası bir sorun ile karşılaşılması durumunda, hızlı destek almak çok önemli. Bu nedenle para gönderimi yapacağınız platformun müşteri desteği olup olmadığını incelemeniz de fayda var.

UPTION uygulamasında bir sorun yaşamanız durumunda çağrı merkezini arayarak veya  WhatsApp hattı üzerinden müşteri temsilcisine ulaşmanız mümkün.

UPTION’ı denemek için linke tıklayarak uygulamayı telefonunuza indirebilir, birkaç üyelik adımını tamamladıktan sonra UPTION’lı olabilirsiniz.