Please visit the site again using one of the following browsers.
Rusya'nın ekonomik ve kültürel gelişiminin ardından Rusya'da üniversite okumak isteyen öğrenci adayları için bir rehber.

Rusya'da Üniversiteli Olmak

Büyük bir coğrafya gibi tarihin de üstüne oturmuş olan Rusya, çarlıktan imparatorluğa, imparatorluktan büyük bir ihtilalin meyvesi olan SSCB’ye ev sahipliği etmektedir. Doğu Avrupa’nın büyük bir kısmından, Kuzey Asya’nın tamamına yayılan Rusya içinde birçok kültür, ırk, dil, coğrafi yapılar, doğal güzellikler ve 14 sınır komşusu bulundurmaktadır.  Dünya’nın en büyük yüzölçümüne sahip olduğu gibi Rusya azımsanamayacak bir nüfusa da sahiptir. 150 milyona yaklaşan nüfusuyla Rusya tarih boyunca birçok mühendislik harikası, dönemine göre ileri denilebilecek birçok teknoloji ve halen kütüphanelerinde ilk basımlarına çok rahatça ulaşabileceğiniz kitaplar bırakmıştır. Bunların hepsine bir mühendis, bilim adamı, düşünür, yazar eli değerken verdikleri eğitim ile de dünya ekolleri arasında adlarını rahatça söz ettirmişlerdir.

Sizlerin de bildiği üzere insanların artık bilgiye daha kolay eriştiği bir dönemde yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde Z kuşağı diyebileceğimiz genç arkadaşlarımız kendilerini bir adım daha ileri atmak ve bu bilgi bolluğu içerisinde farklı deneyimler ile kendilerini daha da geliştirmek istiyorlar. Bu nedenle son 5 – 10 senelik dilimde yurtdışı eğitim programları bir hayli popülarite kazanmış olduğunu söyleyebiliriz. Yurt dışı eğitim programlarına gerek sosyo-kültürel, gerek bilimsel ve gerek ekonomik olarak bakıldığı zaman Rusya birçok genç arkadaşımız için elverişli ve cazip geliyor.  Rusya’da özverili yaklaşıldığında size birçok şey katacak olan eğitimin yanı sıra, Rusya genç arkadaşlarımıza okudukları süre boyunca yeni bir dil öğrenmenin avantajını, koskocaman bir coğrafyada yeni yerleri keşfetmenin hazzını ve genç arkadaşlarımız gibi birçok ulus ve ülkeden gelmiş olan öğrenciler ile çok kültürlü bir öğrencilik döneminin tüm güzel yanlarını hediye ediyor.

           

Sizler okuduğunuz süreçte uzaya ilk giden kozmonot Yuri Gararin’in iniş yaptığı kapsülü görmek için Saratov şehrine giderken, Moskova’da uzay üssü fuarında güzel bir bilgi turuna çıkarken, inanılmaz şık olan Moskova Devlet Opera veTiyatrosu’nda  Kızıl Ordu’yu dinlemek için bilet alırken, bir yarı tatilinizde kışın parlayan berrak yıldızı BaykalGölü’nde arkadaşlarınız ile kamp yapmaya giderken, Kuzey’in soğuğuna aşık olmak için Kuzey Ekspresi ile 1 haftalık bir tren turuna çıkarken, Haziran ayınınetkisini hissettirmesiyle beraber Beyaz Geceler’i yaşamak için St. Petersburg’a giderken, Çin’in kültürel yapılarını Rusya’da görmek için Elista şehrinde turlarken ve sayısız gidebileceğiniz daha birçok yerde UPTION uygulaması ile bu koskocaman topraklarda nakit sıkıntısı yaşamamanız ve ATM ya da bankalardan gerçekleştirebileceğiniz işlemlerden daha ucuzunu servis noktalarımızdan gerçekleştirebilmeniz için hem cebinize hem de gezilerinize dost olacak bu uygulamayı aşağıdaki linklerden indirebilirsiniz.

UPTION’ın sizlere hız ve kolaylık vadeden avantajlarından yararlanmak için linke tıklayabilirsin: https://uption.onelink.me/osX3/ce259a0f

Sende çabucak UPTION’lı ol ve üniversite hayatın ile başlayacak olan serüveninde yanına bir dost edin!