Please visit the site again using one of the following browsers.
UPTION ile Türkiye’den yurt dışına nasıl hızlı ve masrafsız bir şekilde para gönderebileceğini bu yazımızdan detaylı olarak öğrenebilirsin.

Türkiye’den Yurt Dışına Nasıl Hızlı ve Masrafsız Para Gönderilir?

Türkiye’de çalışıp ülkendeki yakınlarına düzenli olarak para gönderiyorsan, yurt dışında eğitim görüyor ve okul ödemeniTürkiye’den yapıyorsan, burada freelance olarak çalışıyor ve birikimlerini kendi ülkende yıllardır kullandığın ve güvendiğin bankanda tutmak istiyorsan, Türkiye’den yurt dışına para göndermenin ne kadar yavaş ve masraflı olabileceğini mutlaka tecrübe etmişsindir.

 

Müşterisi olduğun bankadan yurt dışındaki bir banka hesabına para gönderirken bu işlem aracı firma ile gerçekleştiğinden bu ekstra ücretin ne kadar olacağını o an paranı gönderirken bilemeyeceğin gibi, bu masrafı senin mi, alıcının mı yoksa her iki tarafın mı ödeyeceği de seni para yollarken ekstra belirsizliklerle karşı karşıya bırakabiliyor.

 

Dahası bu yolla hesaba para gönderdiğinde paranın alıcıya ulaşması bazı durumlarda bir haftayı dahi bulabiliyor. Bu da “Param nerede?”, “Ne zaman ulaşacak?” gibi sorular sorup stres yaşamana sebep olabiliyor.

 

Oysa birçok farklı hizmeti bir arada vermeye çalışan kuruluşlar yerine sadece uluslararası para transferi hizmetine odaklanan, tüm uzmanlığını ve kaynaklarını bunun için harcayan bir kuruma odaklanmak çok daha mantıklı.

 

Türkiye’den yurt dışına para transferini en hızlı ve pratik şekilde yapabileceğin uygulamaların başında da UPTION geliyor.

 

Türkiye’nin yurt içi ve yurt dışında en yaygın ağa sahip para transfer sistemi UPT’nin bir mobil uygulaması olan UPTION ile dünyadaki 176 ülkeye zahmetsiz, hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde para transferini gerçekleştirebiliyorsun.

 

UPTION ile Rusya, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Kırgızistan, Özbekistan, Ukrayna, Nepal, Bangladeş, Filipinler, Senegal, Kamerun, Nijerya ve daha birçok ülkedeki banka hesaplarının yanı sıra kredi kartlarına ya da direkt olarak kişilere para gönderebiliyorsun. Üstelik gönderimlerini USD, EUR veya yerel para cinsiyle 7 gün 24 saat yapabiliyorsun.

 

Dahası, UPTION uygulaması üzerinden paranın nerede olduğunu, ne zaman alıcıya ulaştığını takip edebiliyorsun.

 

UPTION ile para göndermeye başlamak çok pratik!

UPTION’ın ne kadar pratik bir uygulama olduğunu daha üye olma aşamasında anlıyorsun. Uygulamayı telefonuna yükledikten sonra bilgilerini doldurup kendine ait bir şifre belirliyorsun ve TL, EUR ya da USD cinsinden hesabın kolayca açılıyor.

 

Hesabının açılmasıyla birlikte kendine ait bir IBAN numarasına kavuşmuş oluyorsun. Bu numaraya aktaracağın 2.000 TL’ye kadar olan parayı da yurt dışındaki yakınlarına hiç beklemeden gönderebiliyorsun. Daha yüksek meblağdaki transferlerin içinse öncelikle adresine kuryeyle hızlı bir şekilde göndereceğimiz sözleşmeyi imzalaman gerekiyor.

 

UPTION’ın yurt dışı transfer özelliği şu anda tam 176 ülkeyi kapsıyor. Bu ülkelerdeki isimlere, banka hesaplarına ya da kredi kartlarına sürpriz masraflarla karşılaşmadan, güvenli ve kolay bir şekilde para gönderebiliyorsun. Gönderimini USD veya EUR olarak yapabileceğin gibi UPTION’ın döviz çevrim özelliği sayesinde paranı çok avantajlı kurlarla alıcının yerel para birimine çevirerek de transfer edebiliyorsun.

 

UPTION ile isme nasıl para gönderilir?

UPTION ile yurt dışına para göndermek istediğinde alıcı kişinin de UPTION kullanması şart değil. Hatta alıcının banka hesabının olması bile gerekmiyor! Zira UPTION isme gönderim seçeneği sunuyor.

 

İsme gönderim yapmak istiyorsan UPTION uygulamasına girdiğinde Yurt Dışı Transfer menüsüne gidiyor ve İsme Gönderim seçeneğini tercih ediyorsun.

 

Buradan alıcının hesap numarası ya da IBAN numarası yerine yalnızca adını, soyadını, telefon numarasını ve göndermek istediğin miktarı giriyorsun. Gönderim talebini onayladıktan sonra alıcının telefonuna otomatik olarak bir referans kodu geliyor. Bu sayede alıcı kişi, senin seçtiğin alıcı kurumun herhangi bir şubesinden veya anlaşmalı noktasından referans kodunu söyleyerek ve kimliğini kanıtlayan bir belge ibraz ederek gönderdiğin parayı nakit olarak alabiliyor.

 

UPTION ile IBAN ya da hesap numarasına nasıl para gönderilir?

UPTION uygulamasında ismin yanı sıra yurtdışındaki bir IBAN ya da hesap numarasına da para gönderebiliyorsun. Bunun için uygulamadaki Yurt Dışı Para Transfer menüsüne gidip “Hesaba Gönderim” veya “IBAN’a Gönderim” seçeneklerinden birini tercih etmen gerekiyor.

 

Para göndereceğin kişinin sadece IBAN numarasını değil yalnızca hesap numarasını biliyorsan “Hesaba Gönderim” seçeneğine gidip alıcı ülke ve bankayı seçiyorsun ve ardından hesap numarasını girip transfer işlemini tamamlayabiliyorsun.

 

Alıcının IBAN numarasını biliyorsan bu kez Yurt Dışı Transfer menüsüne gittikten sonra “IBAN’a Gönderim” seçeneğini seçiyorsun. Ardından IBAN numarasını ve göndereceğin miktarı yazıp transferi pratik bir şekilde gerçekleştirebiliyorsun.

 

Bu arada eğer aşağıda listesini paylaştığımız 40 Avrupa ülkesinden birindeki banka ve finansal kuruluşlar nezdindeki bir hesaba para göndermek istiyorsan bunu 7/24 EUR cinsinden ve hiçbir masraf ödemeden yapabilirsin. Bunun içinse Avrupa Hesaba Transfer menüsüne gitmen gerekiyor. Avrupa Hesaba Transfer özelliğini aşağıdaki ülkelere para gönderirken kullanabilirsin:

 

Aland Adaları, Almanya, Andorra, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Cebelitarık, ÇekCumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Guernsey, Hırvatistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Jersey, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Man Adası, Monako, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Slovakya, Slovenya, Vatikan, Yunanistan.

Bir başka UPTION kullanıcısına nasıl para gönderilir?

Eğer para göndermek istediğin alıcı da UPTION müşterisiyse transfer işlemin daha da pratik hale geliyor. Bu durumda alıcının UPTION hesap numarasını biliyorsan bu numarayı giriyor, bilmiyorsan telefon rehberinden alıcıyı seçiyor ya da telefon numarasını kendin tuşluyorsun.

Bu yollardan biriyle seçtiğin UPTION kullanıcısı hangi ülkede olursa olsun ona 7/24,TL, EUR ve USD cinsinden para transferi gerçekleştirebiliyor ve bunun için hiçbir ücret ödemiyorsun. Bu yüzden eğer düzenli olarak para alıp gönderdiğin arkadaşların ya da yakınların varsa onları da bir an önce UPTION müşterisi olmaya davet etmeni öneriyoruz.