Please visit the site again using one of the following browsers.
10 yılı aşkın süredir hizmet veren Uluslararası Para Transferinde uzmanlaşmış olan UPT’nin mobil uygulaması UPTION'ı yakından tanıyalım.

UPTION Nedir?

UPTION Nedir, Nasıl Kullanılır?

UPTION, 10 yılı aşkın süredir hizmet veren Uluslararası Para Transferinde uzmanlaşmış olan UPT’nin Nisan ayında piyasaya çıkan mobil uygulamasıdır. UPT, UPTION ile fiziksel noktalarının yaygınlığı ile oluşturduğu deneyimi ve avantajını mobil uygulamaya aktarmıştır. UPTION ile 176 ülkeye para transferi yapmak bir tuşa basmak kadar kolay bir hale gelmiştir.

 

UPTION Nasıl Kullanır?

UPTION uygulamasını kullanmak oldukça kolaydır. Basit bir arayüz ile kullanıcı dostu bir uygulama olan UPTION’a giriş yapmak için bir şifre belirleyebilir, para transferi için gerekli belgeleri uygulamaya yükleyebilirsiniz.

Uygulama üzerinden kolaylıkla Euro, Dolar ve TL cinsinden hesap açabilirsiniz.

Hesabınıza para yüklemek de oldukça basit. Tek yapmanız gereken uygulama üzerinden ne kadar para yükleyeceğinizi belirlemek ve banka kartınızı veya kredi kartınızı kullanmak. Ya da herhangi bir banka hesabından EFT yoluyla hesabınıza para alabilirsiniz. Fiziksel yollarla para yatırmak isterseniz de birçok seçeneğiniz var. PTT, Aktif Bank, Vakıfbank, Finansbank ATM’lerinden kartsız işlemler menüsünü kullanarak UPTION hesabınıza kolaylıkla para yatırabilirsiniz.

UPTION Hesabı Nasıl Açılır?

UPTION hesabı açmak için ilk olarak UPTION uygulamasını telefonunuza indirmelisiniz. Bütün işlemleri telefonunuz üzerinden UPTION uygulaması ile kolaylıkla yapabilirsiniz. Uygulamayı telefonunuza indirdikten sonra kişisel bilgilerinizi girerek kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Uygulamayı ilk açtığınız zaman telefon numaranızı girmelisiniz. Daha sonra telefonunuza 6 haneli bir doğrulama kodu gelir. Bu doğrulama kodunu uygulamaya girdikten sonra kendiniz ile ilgili basit bilgileri girmeniz isteniz. Bu bilgiler; yaşadığınız ülke, doğum tarihiniz, ad, soyadıdır. 

İstenilen bilgileri girdikten sonra kameranız ile kimlik belgeleriniz bir fotoğraf çekerek doğrulama yapmanız istenir.

Son olarak bir şifre belirleyerek kayıt aşamasını bitirebilirsiniz. Hemen2000TL’ ye kadar para transferi yapabilirsiniz. Daha büyük tutarda işlemler için ise sözleşmenin adresinize gelmesini beklemelisiniz. Kısa sürede sözleşmeyi imzalayarak UPTION’ ı ful özellikleri ile kullanabilirsiniz.

Transfer yapmadan önce UPTION’dan tek tuşla hesabınızı açabilirsiniz. EURO, Dolar ve TL cinsinden hesap açabilirsiniz. Transferleriniz sırasında istediğiniz hesabınızı kullanabilirsiniz. Örneğin Euro göndermek istiyorsunuz ama sadece TL bakiyeniz var. Hiç dert etmeye gerek yok. UPTION’dan transfer sırasında dövüz çevirisi yapıp EURO olarak gönderebilirsiniz.

UPTION ile Hangi İşlemleri Yapabilirsiniz?

UPTION para transferlerinden, oyun pini satın almaya kadar birçok işlemi yapabileceğiniz bir uygulamadır. Yapabileceğiniz işlemleri sizin için listeledik.

 

 

UPTION Ücretli Mi?

Uygulamayı ücretsiz olarak telefonunuza yükleyebilir ve ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ancak yapacağınız bazı işlemlerde uygulama komisyon alır.

UPTION Alternatifleri Nelerdir?

Revolut uygulaması dünyada iyi bir alternatif olmakla birlikte Türkiye’de kullanılamıyor. Wise veya TransferGo uygulaması ile Türkiye’den para transfer işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak gönderim yapılan ülkeler UPTION’a göre sınırlıdır. UPTION hem güvenilirlik, hem kolaylık, hem de ucuzluk olarak rahatlıkla tercih edebileceğiniz bir uygulamadır.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan Elektronik Para Kuruluşu lisansına sahip UPT’nin uygulaması UPTION’ı tercih ederek paranızın güvende olduğundan emin olabilirsiniz.